Veel Gestelde Vragen

Ik kan geen armsteun vinden voor mij auto op de website?

Alle leverbare pasvorm armsteunen staan op onze website. Mocht uw auto (model of bouwjaar) er niet tussen staan, dan kunnen wij er helaas ook geen armsteun voor leveren.
 

Monteren jullie ook spullen?

Nee, we hebben geen montage afdeling. We zijn alleen een verkooppunt van styling en tuning artikelen. Voor montage of spuitwerk verwijzen we het liefst naar de gerenommeerde autoschadeherstellers of plaatwerkbedrijven.


Wat betekenen de uptdates van mijn bestelling?

Betaald: Uw bestelling is door u betaald en wacht op verwerking door ons
Verwerkt: Uw bestelling is door ons verwerkt en besteld bij de fabrikant.
Wachtend: Uw bestelling is verwerkt door ons en de fabrikant, echter is de levering vertraagd
Ter verzending aangeboden: Uw bestelling is aangemeld bij het verzendbedrijf en zal binnen 1 á 2 werkdagen worden bezorgd.
Geannuleerd: Uw bestelling is door u of door ons geannuleerd, het aankoopbedrag is reeds terug geboekt en zal binnen enkele dagen op uw rekening worden bijgeschreven.
Retour: Uw aangemelde retour is door ons ontvangen en verwerkt. Het aankoopbedrag is reeds terug geboekt en zal binnen enkele dagen op uw rekening worden bijgeschreven.

 

Passen jullie pasvorm armsteunen op andere adapters?

Alle pasvorm armsteun zijn van het merk Botec en passen enkel op de botec voetstukken.
Ook originele armsteunen zijn niet uitwisselbaar met de Botec armsteunen.

 

Kan ik mijn producten ook in kleur bestellen?

De pasvorm armsteunen worden geleverd in de door u geselecteerde kleur. Dit geld alleen voor het rustvlak van de armsteum, het voetstuk word altijd in zwart geleverd.

 

Hoe zit het met de pasvorm van producten?

Helaas kunnen we geen volledige garantie geven op de pasvorm van producten. We streven er naar een zo goed mogelijk product speciaal voor jouw type of merk auto te leveren. Uiteraard geven we bij aankoop van producten altijd deskundig advies, mocht er iets zijn waar op gelet moet worden.


 

Hoe zit het met de levertijd?

We streven er naar om de bestelling binnen 3 werkdagen bij u afgeleverd te hebben. In principe zijn alle armsteunen op voorraad bij de fabrikant. De levertijd bedraagt dan ook normaal gesproken 2 a 3 dagen. Echter kunnen speciale gelegenheden of feestdagen de levertijd beinvloeden. Vertragingen bij het verzendbedrijf kunnen voorkomen, hier hebben wij helaas ook geen invloed op. Mocht het om een of andere reden langer duren dan gepland dan nemen we direct contact op.

 

Zit er keuring op mijn gekochte product?

Op alle armsteunen zit een officieel E-keur. Dit betekent dat het product 100% legaal is voor gebruik op de openbare weg.

 

Wat als er iets niet naar tevredenheid is?

U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te Retourneren. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar Middenarmsteun.nl zijn voor eigen rekening iendien de fout niet bij ons ligt. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, dient het product met alle geleverde toebehoren en - indien redelijkerwijze mogelijk - in de originele staat en verpakking aan ons geretourneerd worden.
Neem voordat u het product retourneert even contact met ons op via het contact formulier. Stuur nooit zomaar producten terug zonder eerst met ons te overleggen. 

 

Krijg ik een bevestiging van een online bestelling?

Ja, als je een bestelling plaatst via onze website krijg je per email een kopie van de bestelling zoals deze bij ons binnenkomt. Hier staan alle gegevens in van de besteller, bestelling, prijs, bezorgkosten en unieke order nummer. Met deze order nummer kun je bij vragen contact met ons opnemen.
 

Hoe gaat het met verzending?

Als je een product besteld via internet zal deze worden verzonden naar het opgegeven adres. Afhalen is niet mogelijk omdat alle producten rechtstreeks van de leverancier komen.  De levering gebeurt via Post NL, DPD of DHL .Voor buitenlandse leveringen verzorgd ook Post NL, DHL of DPD de bezorging. Mocht het voorkomen dat er niemand thuis wordt getroffen op het moment van bezorging  kan het afgeleverd worden bij uw buren. Of indien het een aangetekend pakket is kan het bij het dichtstbijzijnde postkantoor worden afgehaald.

 

Krijg ik bij aankoop een factuur of bon?

Ja, bij postzendingen wordt altijd een factuur als bewijs van betaling meegeleverd. Dit geldt ook voor buitenlandse leveringen. De factuur geldt tevens als garantiebewijs. Ook wordt de factuur digitaal als pdf bestand bij uw bestelbevestiging mee gezonden.
 

Waar kan ik met een klacht terecht?

We raden je aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar info@middenarmsteun.nl. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om je geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr . Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie."